25 Ocak 2008 Cuma

15 GÜN NE YAPMALIYIZ ?


Çizmeli Kedi Oyunu Sömestr Tatili Boyunca Ücretsiz



Sömestrde çocuklar için en iyi 10 adres
25 Ocak 2008
Yarıyıl tatili bu hafta sonu başlıyor. İki haftalık tatilde, özellikle anaokulu ve ilköğretim çağında çocukları olan anne babalar onları oyalamakta zorluk çekiyor. Çocukları bu dönemde tamamen televizyon ve internete teslim etmek istemeyen anne-babalar için pek çok alternatif var.Küçük yaşlarda çocukları olan anne babalar, yazarlar ve uzmanlardan oluşan bir jüriye, yarıyıl tatili için iyi adresleri sorduk. Lunapark, hayvanat bahçesi ve park gibi klasik ama vazgeçilmez yerlerden, sırf çocuklar için kurulmuş oyun mekanlarına, onlara bilimi, sanatı sevdirecek atölyeler düzenleyen çağdaş müzelere kadar zengin bir liste ortaya çıktı.

EN İYİ 10

Bebek Parkı/

İstanbulSantral

İstanbulDarıca Hayvanat Bahçesi/Kocaeli

Doğuş Otomotion Center/İstanbul

Atlıspor Kulübü/

Lunapark Küçükçiftlik Parkı/İstanbul

İstanbul Modern


BEBEK PARKI

Kaydırağın modası geçmiyorSon yıllarda çocuklar için tasarlanan sayısız modern oyun ve eğlence alanı var ama jüri üyelerimiz birinci sıraya en klasik adresi yerleştirdi: Şehir içinde, çocuklar da düşünülerek tasarlanmış bir parkın yerini hiçbir şey tutamıyor. Boğaz’ın güzel semti Bebek, badem ezmecisi, dondurmacısı, kafe ve restoranları dışında parkıyla da meşhur. Buradaki park, 1908’de II. Meşrutiyet’in ilanından sonra halka açık bir alan olarak düşünülmüş. Deniz kıyısında, yüzyıllık ağaçlarla çevrili. Büyükler için olduğu gibi küçükler için de çok sevilen bir adres. Parkta çocuklar için kaydırak, tünel, tahteravalli, oyuncak at ve salıncak var. Semt halkının köpeklerini gezdirdiği, hafta sonları yürüyüşe çıktığı parkta, çocuklar oynarken anne babalar da Boğaz’ın tadını çıkarıyor.


SANTRAL İSTANBULBilimin eğlenceli yüzüGeçen yıl Bilgi Üniversitesi’nin girişimiyle açılan bu kültür ve eğitim kompleksinde çocuklara yönelik etkinlikler çok: Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde her yaşta çocuk için oyunlar ve grup çalışmaları düzenleniyor: Renk Dedektifi Olalım, Bu Heykelin Adını Biz Koyalım, Seçtiğim Heykel, Kelimeler ve Atmosfer vb. Çocuklar, Enerji Müzesi’ndeki Oyun Alanı’nda kızılötesi kamerayla bakıp, Yağmur Masası’nda yağmurun sesini dinliyor, Enerji Bisikleti’nde pedal çeviriyor, Plazma Küre’de paratoner oluyor, Elektrik Tezgahı’nda çalışabiliyorlar. Hafta sonlarında atölye çalışmaları da yapılıyor. Aileler, çocuklarını bir atölyeye bırakıp, kendileri sergi gezebiliyor. Pazartesi hariç 10.00-22.00 arası açık. Taksim AKM önünden 20 dakikada bir ücretsiz servis kalkıyor. Eski Silahtarağa Santralı Kazım Karabekir Caddesi No: 1 Eyüp/İstanbul. Tel: 0212-444 04 28.


DARICA BOĞAZİÇİ HAYVANAT BAHÇESİÇocuklar zebraya bayılıyor Darıca-Bayramoğlu Kuş Cenneti, Boğaziçi Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 1991’de kuruldu. 350 çeşit, 4 bine yakın hayvanın bulunduğu hayvanat bahçesinde sömestr tatili için siyah jaguar, babun maymun ve su samurlarının sayıları artırıldı. Burası her gün 09.00-16.00 arasında açık. 20 kişilik bir grupla gidilecekse randevu almak gerekiyor. 0-6 yaş arası ücretsiz, daha büyükler 15 YTL, grupla gelenler 10 YTL ödüyor. Bahçede büyük bir oyun parkı var. Ancak paralı oyuncakların bazıları soğuk kış günlerinde kapalı. Bir kafeteryanın da bulunduğu bahçede bir hayvan müzesi ve kelebek sergisi de yer alıyor. Aslan, penguen, cüce maymunlar, ayı, çita, Sibirya kaplanı çocukların saatlerce izlediği hayvanların başında geliyor. Tuzla Yolu Caddesi No:15 Darıca Gebze Kocaeli. Tel 0262-653 66 66.


DOĞUŞ OTOMOTION CENTERKara deliği merak edenlereAlbert Einstein sergisine ev sahipliği yapan Doğuş OtoMotion, sömestr boyunca çocuklar için programlar düzenliyor. Şişli Bilim Merkezi’nin 6-16 yaşındaki çocuklara hazırladığı deney alanı, 27-30 Ocak arasında Einstein Sergisi ile birlikte ziyaret edilebilecek. Burada "Aynaya Bakarak Yazma", "Kara Delik", "Momentum Transferi", "Topoloji Bulmacaları", "Ters Gözlük", "Piramit ve Küp Yapma" gibi eğlenceli deney üniteleri var. Burası 10.00-19.00 arasında açık olacak. Doğuş OtoMotion Center’da Party Kids’in bir şubesi var. İsteyen aileler çocuklarını buraya bırakıp Einstein Sergisi’ni gezebiliyor. Sergi biletleri öğrenci 4, tam 8 YTL. Doğuş Power Center Alışveriş Merkezi, Maslak Mahallesi Ahi Evren Polaris Cad. G-45 No.4 Maslak İstanbul. Tel: 0212-366 51 51.


UZAY KAMPI Dünyadaki dört örnekten biriYedi yıl önce açılan Uzay Kampı, merkezi Huntsville, Alabama’da bulunan Uzay Bilimleri Sergi Komisyonu lisansına sahip. Bir ESBAŞ (Ege Serbest Bölgesi) girişimi. ABD ve Kanada’daki kamplardan sonra, dünyanın dördüncü uzay kampı. Kampta yatakhane, laboratuvarlar, Mars kontrol odası, uzay mekiği, yer kontrol merkezi, kafeterya, kantin, revir, gözlemevi, sinema salonu, planetaryum (yıldızevi) var. Bina dışında oyun parkı ve roket fırlatma alanı bulunuyor. Sömestr tatilinde düzenlenen 5 günlük programda 9-15 yaş arası gençler NASA’nın astronot eğitim simülatörlerini kullanıyor, gözlemevindeki teleskopla gezegenleri, yıldızları gözlemliyor. İki günlük Yıldızlar / Gezegenler Macerası Programı, insanlı uzay uçuşlarıyla ilgili bir haftasonu programı. Aile / Çocuk Programı, biri ebeveyn diğeri 7-11 yaş arası çocuk olmak üzere iki kişiye yönelik. Ege Serbest Bölge Gaziemir - İzmir. Tel: 0-232-252 35 00 (Dahili 104).


MASLAK İSTANBUL ATLISPOR KULÜBÜ3 yaşında ata biniyorlarMaslak’taki İstanbul Atlıspor Kulübü’nde çocuklar için binicilik kursları düzenleniyor. 3-12 yaş arası çocuklara eğitim veriliyor. Ancak, 3-6 yaş arasındaki çocuklar bile ata binmeyi öğrenebiliyor. Günlük biniş isteyenler 10 dakikalık gezinti turu yapabiliyor. Pazar günleri kapalı olan kulüp cumartesi günleri 10.00-14.00 arasında, diğer günler 10.00-17.00 arası açık. Ata yeni binmeye başlayanlar ile uzun zamandır binenler için farklı programlar var. Öğlen kurs alanlara yemek de veriliyor. Ücretler, alınan eğitime göre değişiyor. Beş günlük eğitim 200-400 YTL arasında. Ata binmedan çam ağaçları arasında keyfetmek isteyenler ya da doğum günü partisini burada yapanlar da Cafe Play’den yararlanabiliyor. Üç Yol Mevkii Maslak Binicilik Tesisleri İstanbul. Tel: 0212-286 38 43.


PLANET BOWLING GAME PARKHareketli koltukta 3 boyutlu filmHilton Oteli’ndeki oyun merkezi Planet Bowling Game Park, sadece bowling meraklısı büyüklere hizmet etmiyor. İspanya, İngiltere, İrlanda, Rusya ve ABD’de örnekleri olan XD Theater sisteminin Türkiye’deki ilk örneği, 250 bin dolarlık bir yatırımla burada kuruldu. Bu sistemde, sekiz kişilik bir salonda, izleyiciler özel gözlükle filmi üç boyutlu seyrediyor, üstelik hareketli koltuk sayesinde filmin içine girme duygusu daha da artıyor. Her biri 5’er dakika süren, maden, uzay, denizaltı yolculuklarını konu alan 3 boyutlu filmler çocukların çok ilgisini çekiyor. Ayrıca Planet Bowling Game Park’ta 70 oyuncak var. Fastfood mönüsü sunan Game Park Cafe’de çocuklar için doğum günü partileri de düzenleniyor. Gaziosmanpaşa Bulvarı No: 7 Kat: 1 Hilton Center İzmir. Tel: 0232-425 25 80.


KÜÇÜKÇİFTLİK EĞLENCE PARKIAtlı karınca, dönmedolap İstanbul Dolmabahçe’de İnönü Stadı’ndan Teşvikiye’ye doğru çıkarken sağ tarafta, Maçka Parkı’nın altında yer alan lunapark çocuğuyla geleneksel eğlenceyi yaşamak isteyenler için ideal bir alan. 12 dönüm arazi üzerine kurulmuş olan lunaparkta 20 oyun ünitesi var. Bu eğlence mekanına 3 yaştan itibaren her çocuk girebilir, atlı karıncaya, dönmedolaba, carousel’e, çarpışan otomobile binebilir, trambolinde zıplayabilir, sihirli aynalarda kendilerini seyredip eğlenebilir. İstanbul’un kesintisiz olarak devam eden en eski eğlence adreslerinden biri olan Küçükçiftlik Parkı’nda otopark da var, büfe de. Sinema ve lokantasıyla G-Mall Alışveriş Merkezi de hemen yanıbaşında. Kadırgalar Yokuşu No: 5 Dolmabahçe İstanbul. Tel: 0212-247 39 19.İSTANBUL MODERN Tatil seyahatnamesiİstanbul Modern’de yarıyıl tatilinde çocuklar için Cihat Burak sergisiyle paralel düzenlenen atölye çalışmaları var. Cihat Burak, fantastik şehirler ve masal kahramanlarıyla kurulu büyülü bir evren yaratmış bir sanatçı. Çocuklar da onunla bir zaman yolculuğuna çıkıyor. Tatil Seyahatnameleri adlı iki program salı, çarşamba, perşembe ve cuma günleri. 6-7 yaş grubu çocuklar, Cihat Burak’ın hayvan figürlerinden yola çıkıp oyun hamurundan kahramanlar, evler tasarlıyor. 8-10 yaşındaki çocuklar, kuş resimleri yapıyor, kolileri rengárenk kuş evlerine dönüştürüyor. 11-13 yaşındakiler ise Cihat Burak resimlerindeki ayrıntılardan yola çıkarak sarayları, köprüleri, sirkleri, meydanlarıyla bir kent maketi kuruyorlar. Bu programlar ücretsiz. Rezervasyon: 0212-334 73 41. Meclisi Mebusan Cad. Liman İşletmeleri Antrepo No: 4 Karaköy İstanbul.


ODTÜ BİLİM VE TEKNOLOJİ MÜZESİLiseliler deney yapıyorOrtadoğu Teknik Üniversitesi kampusu içinde 2005’te faaliyete geçen müze, 3 bin 500 metrekare kapalı alanda kurulu. 10 bin metrekare açık hava sergi alanı, göleti, açık hava amfisi, kafesi, hediye dükkanı var. İlginç bir sistemle müzede nesneler kendilerini aydınlatıyor. Saat 19.00’dan sonra bu aydınlatmayla birlikte müze farklılaşıyor. Müzede, Bizans döneminden kalma makastan mikro çiplere, lokomotiften ünlülerin özel eşyalarına kadar çeşitli nesneler var. ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut’un antika araba koleksiyonu da burada. Açıkhava sergisinde C-47 ve F-104 uçakları sergileniyor. Anı Köşesi’nde, İsmet İnönü’nün yazı makinesi, Ahmet Necdet Sezer’in yazı takımı, Bülent Ecevit ve Çetin Emeç’in yazı makineleri, Demirel’in hesap makinesi bulunuyor. Lise öğrencileri müzede deney yapabiliyor. Hafta içi 08.30-17.00 ve her ayın ilk Cumartesi günü 11.00-17.00 arasında açık.


JÜRİ ÜYELERİNİN DİKKAT ÇEKTİĞİ DİĞER ADRESLERSmart Kids, Akmerkez Kiddyland, Playbarn, Liliput Oyun Evi, Party Kids, Play House Etiler, Bubels Kids Corner, Buzzy, Atölye Oyun Evi, Portakal Ağacı, Rahmi Koç Müzesi, Atatürk Arboretumu, Çanakkale Şehitliği, Magic Park.
Tatili Nasıl Değerlendirelim?
Okulların yarıyıl tatiline girmesi; bir dönem boyunca yeni bilgi ve beceriler kazanmış ve bir çok alanda belirli bir performans sergilemiş olan öğrenciler için bir soluk alma, dinlenme fırsatıdır. Birçok öğrenci bu fırsatı, tatil boyunca kitap ve defterlerini bir köşeye atarak ve okulların açılış gününe kadar bütün gün televizyon seyredip geceleri geç saatlerde yatarak ya da odasına kapanıp bilgisayar başında saatlerini harcayarak değerlendirme eğilimindedir. Böyle bir tatil anlayışı öğrenciyi dinlenmekten çok yorar. Bu düzene alışık olmayan fizyolojik yapı önceleri zorlanır, daha sonrasında ise yavaş yavaş fizyolojik bir tembellik ortaya çıkar. Tatil boyunca tembelliğe alışan bünye okul açıldığında eski düzenine dönebilmek için zorlanacağı gibi uzun bir süre kendini toparlayamaz. Tatilini bu şekilde bir tembellikle geçiren öğrencilerin birçoğu ilk günlerde derslerde ve okul düzenine adapte olmakta zorlandığı gibi yavaş yavaş derslerden ve okuldan uzaklaşır. Bunun sonucunda ikinci döneme iyi bir başlangıç yapmak amacıyla verilen tatil tam tersi bir durumla sonuçlanır. Başarısız karne getirdiği için sevgi yetersizliği, yanlış tutumlar ve ilgisizlik gibi olumsuz durumlarla karşılaşan gencin kendine olan güveni de tehlikeye girer. Bilgi edinmede zorluk çeken gencin, öz saygı geliştirmesi ve kendine güveni de tehlikeye girmektedir.Bu ise farklı gelişim dönemindeki gençlerde, beklenmedik davranışların sergilenmesine yol açmaktadır. Anne baba tepkileri ya da içinde bulundukları bu olumsuz duygular nedeniyle gençler zaman zaman medyadan da izlediğimiz üzücü sonuçlara yol açan davranışlar sergilemektedirler.Tatiller aile içi ilişkileri yakınlaştırma ve birlikte geçirilen zamanı artırma yönünden de önemli bir özellik taşır. Özellikle çalışan anne ve babaların izin dönemlerini çocuklarının tatil döneminde kullanması sınırlı aile içi etkileşimi arttıracaktır. Ayrıca aile üyelerinin hep birlikte geçireceği bu tatil dönemleri, iletişim, çocuklarına model olma, onları tanıma ve gelişimlerini görebilme açısından yararı olacaktır.
Peki nasıl bir tatil yapmalı?
Tatilde nelere dikkat edilmeli?
Verimli bir tatil nasıl gerçekleşir?
Yarıyıl tatilini verimli ve güzel geçirmek için öğrencilerin kendilerine mutlaka bir tatil programı hazırlaması gerekir. Bu programda dinlenmeye, eğlenmeye ağırlık verildiği gibi zayıf derslerin telafisi ya da kendini eksik bulduğu konuların tekrarı için de zaman olmalıdır. Özellikle okuldaki akademik başarısı düşük ve eksikleri fazla olan öğrenciler çin tatil bulunmaz bir fırsattır. Konu yetiştirmede problemi olmayan, akademik başarısı iyi öğrenciler için ise tatilde öğrendikleri konuların tekrarını yapmaları yerinde olacaktır. Tatilde Ders ÇalışmaHer öğrenci kendi durumuna göre bir çalışma stratejisi belirlemelidir. Günün, haftanın ve yarıyıl tatilinin sonunda ulaşılması düşünülen yeni hedefler belirlenmelidir. Bu hedefler öğrencinin çalışma isteğini kamçılayacak nitelikte olmalıdır. Hayali ve gerçekleşmesi imkansız hedefler, belli bir süre sonra öğrencinin ümidinin kırılmasına ve çalışma isteğinin azalmasına neden olabilir. Bu dönem içinde uygulanabilecek 4 temel strateji vardır. Her öğrenci kendi durumunu gözden geçirip buna göre bu uygulamalardan birini yapmalıdır.Konu tekrarı yapmak:İnsan öğrendiklerinin % 75’ini bir hafta içerisinde, % 66’sını bir gün içerisinde, % 54’ünü de bir saat içerisinde unutur. Unutmayı önlemenin en iyi yolu yapılan tekrarlardır. Özellikle geçmiş konulardan çok fazla hatası çıkan öğrenciler genel tekrara ağırlık vermelidir.Eksik kalan konuları tamamlamak:Konu eksiği fazla olan, konuları sınava kadar yetiştirememe korkusu yaşayan öğrenciler, bu tatilde önceliği eksik konularını tamamlamaya ayırmalıdır. Çünkü ikinci dönem hem zamanın daha kısa olması hem de bahar mevsiminin gelmesi ve sıcakların başlamasıyla birlikte ev dışının daha cazip olması nedeniyle öğrenci için güçlük yaratabilecektir.Yeni konular çalışmak: Konu eksikleri olmayan ve çalıştığı konulardan çok az soru kaçıran öğrenciler bu stratejiyi kullanabilirler.Kitap Okumak: Öğrenciler için tatil, kendilerini geliştirmek için de çok iyi fırsattır. Bireyin kendini geliştirmesini sağlayacak en önemli etkinlik kitap okumaktır. Öğrenciler tatil boyunca bol bol kitap okuyacak vakte sahip olurlar. Kitap okumaya karşı ilgisi olmayan öğrencilerin kalıcı başarıları yakalaması çok zordur. Ayrıca tatilde kitap okumaya başlamak böyle bir alışkanlığa sahip olmayan öğrenciler için bu alışkanlığı kazanmaları, kitap okumanın keyfini yaşamaları açısından bulunmaz bir fırsattır. Bundan dolayı kitap okumak, iyi bir tatil programının olmazsa olmazlarındandır.Peki tatil demek yoğunluklu olarak ders çalışmak, tekrar yapmak ve kitap okumak mı demek?Tabii ki hayır. İlk dönemin yorgunluğunun atılması, bedenin ve zihnin bir nebze olsun dinlenmesi ve rahatlaması da gerekir. Zaten okul olmadığından bunlara ayıracak bol bol vakit olacaktır. Bundan dolayı hazırlanılacak tatil programına zevk alınacak bir takım aktiviteleri de eklemek önemlidir. Bu aktiviteler sevilen ve zararsız televizyon programlarının izlenmesi, arkadaşlarla bir araya gelip ortak bir takım aktiviteler yapılması, yakınların ziyareti, hobilere daha çok zaman ayrılması şeklinde olabilir. Ancak, tüm bunları yaparken ölçülü olmak da önemlidir.Tatilde öğrencinin sağlığına da dikkat etmesi oldukça önemlidir. Tatil boyunca alınan besinlere dikkat etmek, özellikle kış aylarına denk gelen yarıyıl tatilinde mevsim şartlarına göre giyinmek, öğünleri düzenli ve zamanında yemek, kalkış ve yatış saatlerinin düzenli olmasına çalışmak ve riskli aktivitelerden sakınmak sağlık için oldukça önemlidir.Anne Babalara ÖnerilerÖncelikle çocuğun düşük not almasının nedenlerini birlikte tartışarak çözümler üzerinde odaklanılmalıdır. Aile içerisinde yapılabilecek toplantılarda çocukların da bu karar içerisinde yer almasını sağlayarak sorumluluk bilincinin gelişmesine katkıda bulunulabilir.• Okul zamanında belli rutinlere (kalkış saati, çalışma saati vb.) alışmış çocuklar için, tatil zamanları kimi zaman yapacak bir şeyin bulunamadığı, sıkıcı geçen ""boş zamanlar"" halini alabilir. Tatilin başlangıcında görülen heyecan, heves geçmeye başlayınca, yeni uğraş ve aktivitelerle vakitlerini eğlendirici ve eğitici geçirmelerine yardımcı olunmalıdır.• Ara dönem, ebeveynlerin çocuklarıyla birlikte vakit geçirmeleri için çok iyi bir fırsattır. Bu zaman diliminde mümkün olduğu kadar birlikte zaman geçirilmeli, tatil birbirlerini daha iyi tanımak, anlamak ve birbirlerinin arkadaşlığından zevk almak için değerlendirilmelidir.• Çocuğun dönem boyunca sergilediği performans diğer çocuklarla karşılaştırılıp kıyaslanmamalıdır. Yetenek,ilgi ve beceri olarak bakıldığında her çocuğun kendine özgü özellikleri olduğu unutulmamalıdır.• Çocukları ikinci döneme motive etmek için kaygı ve tehdit yolu kullanılmamalıdır. ""Sen bu gidişle 2. dönem de sınıfı geçemezsin, bu kadar çalışmayla başarılı olamazsın"" türündeki ifadeler kaygıyı arttırır, çocuğun özgüvenini azaltır.• Çocuk, her şeye rağmen koşulsuz sevildiğini ve ona güvenildiğini hissetmelidir.
Tatilde Neler Yapalım?
İstanbul’u gezelim...Yaşadığımız şehirde her gün önünden geçtiğimiz binaları ve onların sembolize ettiği tarihi ne kadar tanıyoruz acaba?
Örneğin; Haydarpaşa Vapur İskelesi ya da Sirkeci’deki 4. Vakıf Hanı, Büyük Postane ya da Karaköy Denizcilik İşletmeleri Binasını...Adı geçen bu yapılar Cumhuriyet Dönemi mimarlık anlayışının birer yansımalarıdır. Haydarpaşa’dan vapura binip, Sirkeci’ye uzanarak eski tarihi binalar arasında, tarih ve mimari ile dolu kısa ve keyifli bir yolculuğa ne dersiniz?
İsterseniz bir tramvay mesafesi ile bu yolculuğu Sultanahmet Meydanı’na kadar da devam ettirebilirsiniz. Burada özellikle Sultanahmet Camii, Ayasofya Müzesi, Topkapı Sarayı Müzesi ve içindeki Aya İrini Kilisesi görülmeye değer mekanlardır. Devamında Turing Kurumu tarafından restore edilmiş Soğukçeşme sokaktaki eski İstanbul evlerini ve İstanbul Kitaplığı’nı görerek, Eminönü’ne inebilir ve kendi belirlediğiniz yönden evinize dönebilirsiniz. Bu arada Sultanahmet Meydanı’ndaki Yeşil Ev’de bir çay molası vermeyi de ihmal etmeyin!Tabii bu mekanların hepsini bir arada gezmek uzun bir süre gerektirir. Bunun için, ilk önce sadece bir güzergah gezisi, daha sonra belirlediğiniz bir mekanı ya da müzeyi tekrar detaylı olarak, elde etmiş olduğunuz tarihi mekan gezme anlayışı içinde ziyaret edebilirsiniz.
Tiyatroya gidelim...
• Lüküs Hayat (Müzikal) - İ.B.B.Şehir Tiyatroları - Fatih Reşat Nuri Sahnesi (27-28-31 Ocak 20.30) Tel: (0212) 240 77 20
• Çılgın Dünya (Müzikli Oyun) - İ.B.B.Şehir Tiyatroları - Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi ( 31 Ocak-1-2-3-4 Şubat) Tel: (0212) 526 53 80
• Anna Karenina 07 Şubat Çarşamba, 20:00 - 08 Şubat Perşembe, 20:00 İş Sanat Kültür Merkezi Tel: (0212) 316 00 00• Tuhaf Bir Aile – Müjdat Gezen Tiyatrosu (Her Cumartesi ve Pazar) Kadıköy Tel: (0216) 449 59 52Sinema• Küçük Kahraman ( Animasyon )
• Neşeli Ayaklar ( Animasyon )• Arthur ve Minimoylar (Animasyon)
• Shrek 3 (Animasyon)Gösteri• Sunay Akın 27 Ocak Cumartesi, 20:30 Maltepe Yayla Sanat Merkezi
• Anadolu Ateşi 27 Ocak Cumartesi, 21:00 Bostancı Gösteri Merkezi
• Çin Ulusal Akrobasi Topluluğu 1-2-3-4-5-6-7 Şubat - TİM (Türker İnanoğlu Maslak Show Center) Tel: (0212) 286 66 86
Sergi
• Cengiz Han ve Mirasçıları Sakıp Sabancı Müzesi - Emirgan (8 Nisan’a kadar) Tel: (0212) 277 22 00
• Kibele Sanat Galerisi - İş Kuleleri AYDIN AYAN
• İstanbul Modern Sanat Müzesi Daimi Sergisi Tel: (0212) 334 73 00
Müze
• İstanbul Oyuncak Müzesi (Pazartesi günleri kapalıdır) tel: (0216) 359 45 50-51Daha fazlası için...İ.B.B.Ş.T.
Kadıköy Haldun Taner Sahnesi Tel: (0216) 349 04 63
Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Tel: (0216) 336 12 00
Kadıköy Barış Manço Kültür Merkezi Tel: (0216) 418 95 49
Oyun Atölyesi Tel: (0216) 418 46 49
Bostancı Gösteri Merkezi Tel: (0216) 384 72 10
İ.B.B.Ş.T.Ümraniye Sahnesi Tel: (0216) 634 26 70
Kent Oyuncuları Tel: (0212) 246 35 89
İş Sanat Tel: (0212) 316 00 00
Sanayi ve Teknoloji Müzesi (Rahmi Koç Koleksiyonu) Tel: (0212) 250 89 38
Miniatürk Tel: (0212) 222 28 82
Kitap Okuyalım...
• Maviyi Toplamak - Lois Lowry, Arkadaş Yay.
• Şarkını Denizlere Söyle - Sevim Ak, Can.Yay.
• Leyleklerin Gitme Zamanı - Engin Salgut, Tudem Kültür
• Martılar Adası - Zeyyat Selimoğlu, Can Yay.
• Sevgi Masalı - Samed Behrengi, Can.Yay.
• Eğlenceli Tarih, Muhteşem Süleyman Kanuni - Behice Tezçakar, Timaş Yay.
• Yürüyen Kentler - Phılıp Reeve, Günışığı Yay.
• Fedor Amca - Uspenski, Can Yay.
• Take A Good Look - Jacqueline Wilson
• The Swıss Famıly Robınson - J. D. Wyss
• Moonfleet - F.R. Exrll John Meade Falkner
• Greyfrıars Bobby - Eleanor Atkinson
• Stig Of The Dump - Clive King
• Aladdin And Other Tales From The Arabıan Nights - Anonymous
• Daddy Long Legs - Jean Webster
• Tarka The Otter - Henry Williamson
• The Great Adventures Of Sherlock Holmes - Arthur Conan Doyle
• The Baby And Fly Pie - Melvin Burgess
• The Wind In The Willows - Kenneth Grahame
• The Secret Garden - Frances Hodgson Burnett
Ve Müzik de dinleyelim.
• OTELLO (Opera) – AKM - (1 Şubat Perşembe 20.00) Tel: (0212) 245 16 36
• Saz Solistleri Topluluğu - CRR - (2 Şubat Cuma 20.00) Tel: (0212) 232 98 30
• Keman Resitali - CRR – (5 Şubat Pazartesi 20.30)
• CARMEN – AKM - (6 Şubat Salı 20.00)• FOLKLOROMA – AKM - (9 Şubat Cuma 19.30) • EL CIRCULO MAGICO (Flamenko Dans ve Müzik) - İŞ SANAT (10 Şubat Cumartesi 20.00) Tel : (0212) 316 0 212 - 316 10 83

8 Ocak 2008 Salı

TTNet aile koruma şifresi alın,çocuğunuzu tehlikelerden uzak tutun

TTNet

T.C. M.E.B-Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

T.C. M.E.B-Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü

dikkat! 1.dönemin son yazılıları

11.01.2008 cuma matematik.Doğal sayılar,ölçüler,toplama,çıkarma,çarpma,geometrik şekiller,açılar ve açı çeşitleri.
14.01.2008 pazartesi türkçe .Okuduğunu anlama,eş anlamlı,zıt anlamlı sözcükler,eş sesli sözcükler,noktalama işaretleri,yazım kuralları,tümce bilgisi.
15.01.2008 salı sosyal bilgiler.Geçmişimi öğreniyorum ve yön bilgisi.
16.01.2008 çarşamba fen bilgisi. Madde.
B A Ş A R I L A R....

6 Ocak 2008 Pazar

Bilim Çocuk - Ocak 2007

Bilim Çocuk - Ocak 2007

A F A C A N Ç O C U K

A F A C A N Ç O C U K

netbul - Çocuk

netbul - Çocuk

Eğitim Merkezi

Eğitim Merkezi

Eğitim Merkezi

Eğitim Merkezi

Okulistik | E-Kitaplar

Okulistik | E-Kitaplar

Okulistik | Eğitsel Oyunlar

Okulistik | Eğitsel Oyunlar

Okulistik | Eğitsel Oyunlar

Okulistik | Eğitsel Oyunlar

Okulistik | Eğitsel Oyunlar

Okulistik | Eğitsel Oyunlar

Okulistik | Konu Anlatımları

Okulistik | Konu Anlatımları

Okulistik | Konu Anlatımları

Okulistik | Konu Anlatımları

Okulistik | Konu Anlatımları

Okulistik | Konu Anlatımları

Okulistik | Konu Anlatımları

Okulistik | Konu Anlatımları

Okulistik | Cevap Kağıdı: Ara Deneme - 4. Sınıf

Okulistik | Cevap Kağıdı: Ara Deneme - 4. Sınıf

Okulistik | Cevap Kağıdı: Ara Deneme - 4. Sınıf

Okulistik | Cevap Kağıdı: Ara Deneme - 4. Sınıf

Okulistik | Cevap Kağıdı: Ara Deneme - 4. Sınıf

Okulistik | Cevap Kağıdı: Ara Deneme - 4. Sınıf

Okulistik | Cevap Kağıdı: Ara Deneme - 4. Sınıf

Okulistik | Cevap Kağıdı: Ara Deneme - 4. Sınıf